keskiviikko 15. elokuuta 2012

Töihintöihintöihin...

Loma on nyt lusittu ja töitä pitäisi painaa sata lasissa. Lieviä käynnistysvaikeuksia on kuitenkin havaittavissa. Blogiin kirjoittamista kun ei taideta työnteoksi laskea, ainakaan kun Himskatin Akasta on kyse.

Käy hiukan kateeksi Sylviä, tätä tekisin mielelläni itsekin vähän myöhempään kuin aamukuuteen, jos se vain muuten passaisi:

Huushollissa on oudon tyhjää nyt, kun tytärkin muutti kotoa toiselle paikkakunnalle opiskelemaan ja vei kaikki tavaransa mennessään. Autio huone kaikuu omituisesti. Kaikumisesta osaavat sentään nauttia perheen karvaiset lapset, jotka käyvät siellä testaamassa äänivalikoimaansa ja pelaamassa palloa. Miten voikin yhdestä pienestä kovasta pallosta lähteä niin mojova ääni?

Mistähän johtuu sekin, että lomalla satoi, oli kylmää ja satoi vielä vähän lisää niin, että terassillakin laatikkokukat mätänivät sijoilleen, mutta annas olla kun töihin piti lähteä, niin johan tuli paistetta ja hellettä. Epistä, sanoisivat nuoremmat sukupolvet.

Alkanut työrupeama haittaa harrastuksiakin, mokoma. Enää ei voi aamukahvit juotuaan plösähtää sohvalle kutimen kanssa. Eihän niitä keskeneräisiä olekaan kuin - hetkinen - peitto ja kahdet sukat. Alpakkajakku valmistui jo, kuvia ei vielä ole. Hamekin on jo kaapissa odottelemassa pakkaskelejä. Paksu villaverme ei ihan näillä lämpölukemilla ole mukava. Tältä se kumminkin näyttää:
Lankana Novitan Puro Juolukka ja vyötärökanttiin seiskaveikkaa, joka kestää kuminauhaa paremmin kuin tuo toinen. Kaikenlaisia suunnitelmia kyllä on vaikka miten monta, langatkin hankittuna ja värit valittuna. Aika vain loppuu vuorokausista kesken. Ikkunatkin vielä pesemättä (nolo).

Pihaosastolla ei ole tapahtunut mitään järisyttävää. Kaneliomenassa on yksi orpo raakile. Mustia viinimarjoja tuli noin ämpärillinen ja hyviä olivat. Karviaiset roikkuvat vielä pensaissa, niitä ei monta ole (marjoja eikä pensaitakaan), punaisia viinimarjoja pari-kolme litraa kertyi pakkaseen. Köynnösruusut ovat kasvaneet pituutta, paitsi se yksi, joka päätti kukkia jo tänä kesänä. Loppuunmyynneistä tarttui mukaan vielä yksi köynnösruusu, mutta sen talvenkestosta ei ole mitään hajua. No, ei se kyllä maksanutkaan kuin vajaat neljä euroa, eli tappio ei sitten ole karvas jos se paleltuu.

Ikkunasta kun katsoo, niin joissakin koivuissa on jo kovasti keltaista. Syksyksi alkaa jo kääntyä tämäkin kesä. Sitä odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti