lauantai 27. lokakuuta 2012

Voi herran tähären...

Onpas aikaa mennyt taas.

On vissiin ollut sen verran hektistä - tai laiskan plötkeää - että tännekään ole kerennyt mitään päivittämään.

Sylvi oli sitä mieltä, ettei takan edessä tarkene ilman vilttiä:


Pihahommia tuli tehtyä sen verran, että viimeinen ruohonleikkuu meni kohtalaisen kalkkiviivoille ja ruohonleikkuritkin siirtyivät autotalliin talvisäilöön vasta eilen. Näyttivät niin surkeilta siellä hangessa seistesään, että ei hennonnut enää jättää seinustalle. Kaasugrilli muutti samalla reissulla liiteriin terassilta, mutta aurinkovarjo vielä toiveikkaasti jäi ;)

Alppikärhön siemeniä on ruukutettuna kolmeen paikkaan pakkaskäsittelyyn eli multaa purkkiin, siemeniä purkkiin ja jätetään koko roska ulos koko talveksi. Keväällä sitten itävät jos itävät. Ainakin viimeksi tuli taimia enemmän kuin kotitarpeiksi. Katsotaan sitten keväällä. Ruukussa samaten odottelemassa liljan itusilmuja, kylvin ne jo kesällä ja jätin kukkapenkkiin. Köynnösruusut ovat kasvaneet kovasti, toivottavasti eivät talvella palellu. Kuistivatukkokin voi hyvin, annoin sen vaan olla. Polttopuita on ainakin kahdeksi talveksi, liiteri ääriään myöten täynnä ja autokatos kaupan päälle. Miten niin autotalliin pitäisi mahtua auto, tai edes autokatokseen? Varsinkin kun vanhemmasta autosta jäätyi käsijarru kiinni niin, ettei aamulla kumpikaan takapyörä pyörinyt yhtään. Pakkasta kahdeksan astetta ja lunta maassa silleen tarpeeksi.

Neulomusrintamalla tapahtunutta: villatakki, sukkia, peitto työkaverin vauvalle (joka ei vielä ole edes syntynyt) ja kämmekkäitä mukaville ihmisille joulu- ym lahjoiksi. Just nyt on puikoilla uudelleen syntynyt, eli pusero, joka meni alun tein vähän pieleen, pesussa lopullisesti vintalleen ja sittenhän se meni purkuun. Nyt tehdään suht koht samaa mallia uusiksi, vähän tuunaten. Uskonpuute meinaa iskeä, mutta tehdään nyt. Lankaa on, siitä ei ole onneksi huolta.


Pikku-Ilmari pyykkikopassa. Meillä siis OLI puhtaita pyyhkeitä.


Kissujen tempauksia: Pertti oppi polkemaan kesällä ja on tooooodella ahkera hieroja nykyään. Poika osaa myös avata oven kahvasta. Sylvi pitää tarkkaan huolen, ettei huushollissa hommat mene väärin. Tuossa yhtenä iltana se piti hirviän marmatuksen olkkarissa. Marmatti koko matkan työhuoneeseen eli peräkammariin. Haki mamman mukanaan takaisin olkkariin, märmätti koko ajan. Takkaa piti möyhiä ja isi nukkui soffalla...  Parin päivän päästä märmätti taas, ihmiset olivat nousseet Aivan Liian Aikaisin ja Sylvi halusi takaisin sänkyyn nukkumaan. Pölynimurointi aiheuttaa yleensä samanlaisen kitinän, joten asialla se tyttö oli.

Saippuaakin tein taas. Laventelilla hajustettua, kookosta, kaakaota, mangovoita, aprikoosinsiementä, mantelia ja risiiniä. Vähän sinistä väriä. Testataan kunhan kypsyy.1 kommentti:

  1. Oletpa saanut paljon aikaiseksi, ilmanko ei ole täällä näkynyt kirjoituksia.
    On ne nuo kisulit niin ihania, mukava seurata toisten kissoja, kun itsellä ei ole. Kävi meidän pihalla jonkun naapurin kissa tänään, katselemassa lintuja :) Onneksi ei saanut yhtään kiinni.

    VastaaPoista