sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Talavi tullee

Illalla uutisten säätiedotusta katseltuani kävin vielä heittämässä harson pelakuun päälle, kun kerran kylmää lupasivat. Näillä nurkilla kun tuppaa olemaan aina muutama astetta kylmempää kuin lähitienoilla muuten on. Hyvä kun kävin, sillä aamulla vielä kymmenen aikaan oli nurmikko tukevassa kuurassa! Taitaa tulla kukalle lähtö autotallin hellään suojaan melko pian. Tai no, sitten kun sinne mahtuu eli suomeksi sitten kun isäntä on saanut sen siivottua... Muutakin rehua sinne pitäisi saada sopimaan - runkoruusu, kärhö, kannanjuurakko, mitä lie vielä. Toisaalta, sen kärhön voisi kuopata maahankin, kyllä se tuolla takapihalla kuusen alla pärjäisi.

Neljä talvea räystään alla seissyt fillari osoittautui sitkeäksi kapistukseksi: jopa vaihteet pelaa! Ainakin testiajo pihassa sujui ihan ok. Poika kun on vähän pyörää vailla. Siitä saa opiskelijapoika hyvän pelin käyttöönsä ja äiti taas yhden turhan tavaran nurkistansa pois.

Käsityörintamalla intoa olisi edelleen enemmän kuin aika antaa myöten. Nettilankakauppaan ei uskalla kurkistaa enää ollenkaan, sieltä kumminkin löytyy aina jotain "pakkosaada"-merkkistä ihanuutta ja visakortti vikisee tuskissaan... Uusi aluevaltaus suoritettiin eilen, kun värjäsin ensimmäistä kertaa Kool Aid mehujauheella lankaa mikrossa. Sen verran hauskaa hommaa oli, että varmasti tulee värjättyä lisääkin tuolla konstilla. Ensimmäisestä kokeilusta tulee joskus vielä kirjavat karkkisukat. Seuraava värjättävä on ehkä tympeän värinen haljun pinkki kerä jemmalaatikon pohjalta, jota ei sellaisenaan huvita käyttää mihinkään. Konsti se on tuokin päästä harhaostoksista eroon.

Muuten tässä huushollissa vallitsee vanha rauha ja entiset kujeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti