maanantai 13. kesäkuuta 2011

So many knits, so little time!

Ankara pakkoneuloosi vaivaa ja yhä pahenee, vaikka niska on jumissa jo valmiiksi. Sormia särkee, mutta pakko tehä! Pyhästi vannottu päätös tehdä vain yhtä kerrallaan on sekin pyörretty, kun kohtalaisen kimurantin pitsineuleen rinnalle oli pakko ottaa joku täysin aivoton rojekti. Huusholli on nyt sitten kahta tiskirättiä rikkaampi ja kohta mulla on uusi pannulappukin... Lankaa on laatikot täynnä ja ohjeita jonossa tsiljoona, kun vaan olis aikaa eikä paikat menis jumiin.

Keli onneksi viileni. Toisaalta ihan näin paljon ei olis tarvinnut: mittari näyttää ulkona enää 8,5 astetta plussaa. Vesi sen sijaan on enemmän kuin tervetullutta. Näillä vesimaksuilla ei kovasti kiinnosta ruikkia letkulla koko tonttia. Akvaarioiden vettä voi onneksi kierrättää, kun kuumalla pitää kuitenkin vaihtaa useammin fisuille raikasta vettä. Vanhan kakitun joutaa kanniskella puskille ja muille rehuille. Niitä riittää. Viime vuonna saatiin mm. kuningasajatus ja istutettiin tienvarteen ilmaisia tervaleppiä ja hyvin ovat kasvaneet, mitä nyt pari suurinta ovat helteessä ruskistuneet. Toivotaan että nyt tokenevat, kun on viileämpää ja vettä piisaa.
Päräkänpojat ovat jättäneet lapsuudenkotinsa ilmeisesti kaikissa naapuruston pöpeliköissä, sillä armoton ja tauoton säksätys on laannut lähes tyystin. Muutama töpöpeppuinen tenava on ihmetellyt nurmikolla madonmetsästyksen jaloja taitoja, mutta roskikselle uskaltaa taas mennä ilman suojavaatetusta.

Akvaariossa muuten alkaa vanhuus vaivata asujaimistoa. Muutama viikko sitten piikkisilmä oli heittänyt veivinsä ja eilen yksi dario. Johan ne olivat molemmat yli kymmenen vuotta vanhoja. Tetroja nyt tipahtelee tasaiseen tahtiin, ikähaitari on sen verran laaja. Seepraplekollakin alkaa jo olla ikää sen kymmenen vuotta kasassa. Jospa vielä joskus saisin sen vain perhoskirjoahvenille pyhitetyn altaan... Pikkuakvaariossakin on liikaa sakkia eikä isoon mahdu enempää. Kolmatta pyttyä ei tule, ei mahdu minnekään enää. Jonain kauniina päivänä sitten. Pitää vaan malttaa mielensä ja antaa kalojen huveta, eikä aina ostaa heti uusia kun pytty näyttää niin tyhjältä.

Saippuatehdaskin muuten pullautti kilon satsin toissapäivänä. Saippuoissa siitä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti