keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Heinäkuun kunniaksi

Pitääköhän vähän päivittää taas ettei vallan kadonneeksi luulla...
Työleirikesä edistyy. Pakastin on sulatettu ja tänään olisi tarkoitus tunkea sinne mansikoita. Mikäli vanhat merkit pitää paikkansa, ekasta viiden kilon laatikosta ei kovin paljon kerkiä pakastimeen asti, vaan katoaa mystisesti matkalla. Ikkunoita en ole vieläkään pessyt, mutta ehtiihän sen vielä ennen syksyä.

Viikonloppuna oltiin Kemorassa naapureiden kanssa katsomassa RR-kisoja. Pitkästä aikaa sai lisätä vaatteita useammankin kerran päivän mittaan ja hanskatkin olis olleet ihan jees. Eipä tullut mieleen ottaa niitä mukaan.

Neuleosastolla menossa henkäyksen ohuesta merino-silkki-cashmir-langasta pitsihuivi. Mallissa olleet ensimmäiset kämmit selvitin kunnialla, kun kurkin kommentteja, mutta sitä en, että kaaviot olivatkin eri järjestyksessä eikä valmiista tulekaan samanlainen kuin kuvassa. Pöh. No, ei kerrota kenellekään.

Aivottomina välitöinä tuusasin vanhoista seiskaveikan jämistä pari pannulappua. Kas kun poikalapsi sai oman kämpän ja muuttaa kuun vaihteessa omilleen, niin pitäähän sillä nyt pannulaput olla! Kattiloita ei kyllä vielä ole, mutta ei haittaa.

Pihalla pionit kukkii, kasvihuoneessa saattais olla jo ensimmäinen kypsä tomaatti ja marjapuskat näyttävät siltä, että sieltä vois vaikka jotakin saadakin tänä kesänä. Omenapuut eivät edes kukkineet, kun pupu söi oksista kaikki kärjet ja naminamisilmut. No, omppuja varmaan saa muualtakin sitten aikanaan. Lipstikka muuten kasvaa älyttömän isoksi! Alkaa jo tuntua siltä, että se pitää hävittää, ennen kuin koko piha on lipstikan peitossa. Kuumaa vettä ja suolaa, kyllä sillä kuolee. Jättiputkikaan ei sitä käsittelyä kestä, kokeiltu on.
Miksi muuten oma-aloitteisten marjapensaiden pitää ruveta kasvamaan mahdollisimman älyttömissä paikoissa, kuten terassin rapun alla? Vattua pukkaa aina vaan lisää ja lisää.

Kiittelin muuten taas asemaani tavallisena riviopena, kun töistä oli tullut viestiä. Syksyn kaikki hommat oli suunniteltu ja valmiina kuutta jaksoa varten. Pääkallopaikalta olikin tullut sitten ihan kalkkiviivoilla ennen reksin lomia ukaasi, että eiku neljä jaksoa pitää olla. Eli kaikki uusiksi. Mulle nyt on ihan sama, opetanko kaikkea tasaisesti koko ajan vai jaksoittain keskitettynä, mutta siellä on parilla muulla lyhennetty työaika, eli hankalaksi menee. Ei yhtään tee mieli olla rehtorin pöksyissä juuri nyt. Mukavampaa vaan olla kotona lomalla, nukkua pitkään kuin pieni possu ja vääntää pitsihuiveja. Mallia näyttää oikosylvi:

1 kommentti:

 1. Terve! En ole aiemmin huomannut blogiasi. kauniita kuvia, nuo kukat ja nuo kissat ja käsityöt!!
  Akvaariokuva kissasta olisi voinut olla meiltä!! :D
  Ihan saman kokoinen akvaariokin :)
  Patalappuja en ole vielä itse saanut aikaseksi. Kesällä oli hellepäivinä tarkoitus istua terassilla. Mutta mennytkin ihan lukemiseksi.
  Liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista