maanantai 25. heinäkuuta 2011

Myrskyn jälkeen

Lauantaina pyyhkäisi ukkosmyrsky yli kotinurkkien. Puita kaatui sähkölangoille ja muutenkin vähän sinne sun tänne. Naapurin tontiltakin katkesi koivu keskeltä poikki. Onneksi ei yltänyt katolle asti, säästyivät pelkällä säikähdyksellä. Tulipa ainakin takkapuuta ensi talveksi siitä puusta. Omasta pihasta ei sentään puita mennyt nurin eikä poikki, mutta kultapallot kellahtivat juuresta asti lappeellen, härkäpavutkin olivat kohtalaisen vinksallaan. Kuistin amppeli sai vähän siipeensä, on sentään toipumaan päin sekin.
Käsityöosastolla on valmistunut valmiiksi manattu pitsihuivi. Siitä tuli suunnattoman iso, kun vasta pingottaessa todellinen koko tulee ilmi. Eli näääääiiiin suuuuuuuri:
Ei se kyllä mitään paina, alle 100g ja rutussa mahtuu kämmenien sisään ihan kevyesti. Sai siinä vähän nykertää...
Hermolepohommina taas tiskiriepuja lisää. Siitä ruskeasta. Pojalle menee kaksi ja vielä riittää itselle kahteen rättiin. Tarpeeksi pienillä puikoilla näköjään onnistuu tämäkin tekniikka:
Marjapensaissa on pian urakka tiedossa. Saskatoonista on kaikki jo syöty, yllättävän paljon maistuvat mustikalta. karviaisia on hyvin vähän ja vielä kivikovan raakoja ovat. Viinimarjoja pitää sen sijaan jo tarkkailla sillä silmällä. Verkkoja kun en suostu niihin laittamaan, penskana mummolassa sai ihan tarpeeksi purkaa räksiä sekä elävinä että kuolleina marjaverkoista. Yök.
Terassin kukkalaatikoihin olisi kai pitänyt istuttaa lumpeita ja kaislaa. Ei lobelioita ainakaan, siitä päätellen, että ovat kaikki kuolla kupsahtaneet. Nyt pitäisi keksiä jotain silmäniloa vielä loppukesäksi ja syksyksi kauppojen vaatimattomista valikoimista. Ja pitää ne lootat sateelta suojassa...
Lomaa jäljellä kaksi viikkoa. Jälkimmäinen pitänee jo omistaa kirjojen pläräämiseen, ettei sitten urakka ole ylivoimainen kun niiden kimppuun pitää tosissaan iskeä. Niin se vaan on taas aika kulunut! Ja ikkunat on vieläkin pesemättä :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti